onsdag 25 februari 2009

Samuel jättesjuk!

Har bara en hand att skriva mer så jag ska bara kort uppdatera vad som händer här.

Smuel började äta sämre förra onsdgen. Nej inte sjuk igen tänkte jag. Han hade precis börjat äta superbra och börjat äta välling! Hostar fruktansvärt natten till torsdagen och börjar andas ansträngande och all mat åkte upp direkt. Febern kommer. Åker in till akuten på ds. Träffar samma ignoranta läkare som i december och han konstaterar bara att det är virus.

Är inte nöjd. Samuel känns inte alls som han brukar. Vägrar nu mat och helammas. Andningen låter jättekonstigt. Åker in till AL. Får mycket bättre hjälp! S inhaleras och syremättnad undersöks. Bara virus och han kommer att fixa det här själv säger de.

Helgen kommer och S blir sämre och sämre. Sover i min famn hela dagarna, rosslar förförligt. Febern går upp till 39,5. Känns absolut inte bra. Måndag kväll lämnar vi de stora barnen hos mormor och morfar och åker in till AL igen. En supersupertrevlig ST-läkare upptäcker dubbelsidig öroninflammation och lunginflammation i vänster lunga. Dock virusartad men ändå. Stackars barn vad ont han måste ha. S lungröntgas och den bekräftar virus som även sänkan visat på. S inhaleras igen två gånger med adrenalin och han får kortisontabletter. De hjälper dock ingenting vilket tyder på att han inte har astmatiska besvär vilket vi länge trott. Salterna kollas och de var okej, vilket tyder på att han får i sig tillräckligt med vätska trots kräkningarna.

Idag skulle vi åka in igen om han inte blivit bättre med andningen. Han är bättre och har ingen feber för tillfället. Dock mat- och drickvägrar han förutom tutten. Kräks inte lika ofta och kissar mycket mer. Det vänder nu hoppas vi!

2 kommentarer:

  1. Men HUGA vilken pers!!!! Hoppas verkligen att det vänder för er!!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Nä usch jättejobbigt har det varit! =(

    SvaraRadera